Досвід застосування проблемно-орієнтованого навчання на кафедрі урології Запорізького державного медичного університету - Губарь, Андрій Олександрович; Бачурін, Георгій Вікторович; Довбиш, Михайло Афанасійович; Довбиш, Ігор Михайлович (Запорізький державний медичний університет, 2020)
Вже протягом півстоліття в провідних світових університетах застосовуються інтерактивні методи навчання. В даний час відомо більше ста інноваційних стратегій, методів і прийомів, які дозволяють класифікувати, оцінювати і систематизувати інформацію. Головною відмінною рисою інтерактивних методів в освіті є те, що студент проявляє ініціативу в навчальному процесі, яку стимулює педагог з позиції партнера-помічника. Процес і результат отримання знань набуває особисту значимість для кожного студента, що дозволяє розвинути здібності самостійного вирішення проблеми.
Keywords: проблемно-орієнтоване навчання; педагогічні умови; освітній процес