Критерии медико-социальной экспертизы первичной инвалидности вследствие патологии нервной системы (эпилепсия) - Кириченко, А. Г. (Запорізький державний медичний університет, 2012)
Медико-соціальна експертиза хворих та інвалідів внаслідок неврологічної патології (епілепсії) вимагає постійної уваги. Для оцінки наслідків захворювання розроблено новий концептуальний підхід до критеріїв інвалідності як дорослого, так і працездатного населення України, що дозволяє оцінити функціонування особистості в конкретному навколишньому середовищі й відповідній обстановці, а також поліпшити якість життя людини з обмеженими можливостями. Медико-социальная экспертиза больных и инвалидов вследствие неврологической патологии (эпилепсии) требует постоянного внимания. Для оценки последствий заболевания разработан новый концептуальный подход к критериям инвалидности трудоспособного населения Украины, который позволяет оценить функционирование личности в конкретной окружающей среде и соответствующей обстановке, а также улучшить качество жизни человека с ограниченными возможностями. Medical and social examination of sick and disabled persons as a result of neurological disorders (epilepsy) requires constant attention. To assess the effects of the disease, a new conceptual approach to the criteria of disability as of an adult and able-bodied population of Ukraine is developed, which allows to evaluate the functioning of the individual in a specific environment and in appropriate condition, to improve life quality of people with disabilities.
Keywords: медико-соціальна експертиза; інвалідність; епілепсія; працездатність; обмеження життєдіяльності.; медико-социальная експертиза; инвалидность; эпилепсия; трудоспособность; ограничение; жизнедеятельности; medical-social examination; disability; epilepsy; efficiency; vital activity limitation