Динаміка змін довжини менісків щурів в нормі та після внутрішньоплідного введення антигенів - Абросімов, Юрій Юрійович (Запорізький державний медичний університет, 2015)
Протягом останнього часу захворювання опорно-рухового апарату є актуальним питанням медицини. Серед них особливу позицію займає недиференційована дисплазія сполучної тканини (НДСТ), яка може бути змодельована шляхом внутрішньоплідної антигенної стимуляції. При НДСТ формування хрящової тканини змінюється. Реактивність меніска колінного суглобу при НДСТ не вивчено. Мета дослідження: Вивчити динаміку змін довжини менісків в нормі та після внутрішньоплідного введення антигенів. Матеріали і методи. І група – 36 інтактних щурів. ІІ група – 36 експериментальних щурів, яким на 18 добу внутрішньоутробного періоду було введено крізьматочно, крізьоболонково, внутрішньоплідно анатоксин стафілококовий очищений рідкий (10-14 ОЗ у 1 мл, розведений у 10 разів, 0,05 мл) за методом М.А. Волошина (1981). Дослідження проводили на 14-ту, 21-шу, 30-ту, 45-ту, 60-ту та 90-ту добу після народження.