Роль почечной дисфункции в развитии осложнений цирроза печени - Тугушев, А. С.; Михантьев, Д. И.; Нешта, В. В.; Акиньшин, В. П.; Каулько, А. Н.; Петраш, А. Н.; Михантьєв, Д. І.; Акіньшин, В. П.; Каулько, А. М.; Tugushev, A. S.; Mikhantyev, D. I.; Neshta, V. V.; et al. (ЗДМУ, 2014)
Исследована функция почек у больных с компенсированным и декомпенсированным течением цирроза печени. Дана оценка роли почечной дисфункции в развитии осложнений цирроза. Дослідили функцію нирок у хворих із компенсованим і декомпенсованим перебігом цирозу печінки. Здійснили оцінювання ролі ниркової дисфункції у розвитку ускладнень цирозу. Functions of kidneys in patients with the compensated and decompensated course of cirrhosis were investigated. Renal dysfunction role assessment in the development of cirrhosis complications was discussed.
Роль ниркової дисфункції у розвитку ускладнень цирозу печінки
Role of renal dysfunction in development of cirrhosis complications
Keywords: цирроз печени; асцит; кровотечение; почечная дисфункция; цироз печінки; кровотеча; ниркова дисфункція; liver cirrhosis; ascites; bleeding; renal dysfunction