Визначення залишкових кількостей активно діючої речовини препарату "Авесстим" у сироватці крові, м’ясі та органах птиці - Бушуєва, Інна Володимирівна; Фотіна, Г. А.; Панасенко, Олександр Іванович; Книш, Євгеній Григорович; Березовський, А. В.; Бушуева, И. В.; Фотина, А. А.; Панасенко, А. И.; Кныш, Е. Г.; Березовский, А. В.; Bushueva, I. V.; Fotina, G. A.; et al. (Харьков: Национальный научный центр: Институт экспериментальной и клинической ветеринарной медицины, 2014)
В статті наведені данні про те що введення препарату «Авесстим» дослідним групам курчат (оральне із розрахунку 0,5 мл на 1 літр води) щоденно, впродовж 5-ти діб, не мало негативного впливу на видимий клінічний стан птиці. Діюча речовина експериментального препарату "Авесстим" стимулює розвиток імунокомпетентних органів птиці, що забезпечує зростання імуномоделюючої активності препарату. Через 12 годин після введення препарату "Авесстим" в досліджуваних дозах, як після першого, так і після наступних введень, не встановлено залишкових концентрацій діючої речовини препарату у сироватці крові, м’ясі та деяких органах птиці. В статье приведены данные о том, что введение препарата "Авесстим" исследовательским группам цыплят ( оральное из расчета 0,5 мл на 1 литр воды) ежедневно , в течение 5 –ти суток , не имело негативного влияния на видимый клиническое состояние птицы. Действующее вещество экспериментального препарата « Авесстим » стимулирует развитие иммунокомпетентных органов птицы, обеспечивает рост иммуномодулирующего активности препарата. Через 12 часов после введения препарата « Авесстим » в исследуемых дозах , как после первого , так и после следующих введений , не установлено остаточных концентраций действующего вещества препарата в сыворотке крови , мясе и некоторых органах птицы. Introduction of Avesstym to experimental chickens group ( orally at a rate of 0.5 ml in 1 liter of water) daily for 5 days, it had no negative impact onvisible clinical condition of birds. The active ingredient of the experimental drug Avesstym stimulates the development of birds immune, providing growth of immunomodulating activity of the drug. 12 hours after introduction Avesstym in experimental doses, as after the first introductions and after the next introductions it has not set the residual concentration of the active substance of drug in serum and meat and some organs of the bird.
Определение остаточных количеств активного действуюшего вещества препарата "Авесстим" в сыворотке крови, мясе и органах птицы
Determination of residual quantities of active drug avesstym substance in serum, meat and ororgans of poultry
Keywords: курчата; кури-несучки; препарат Авесстим; імуностимуляція; специфічна імунопрофілактика; цыплята; куры-несушки; препарат Авесстим; иммуностимуляция; специфическая иммунопрофилактика; chicken; hens; Avesstym; immunostimulation