Людський капітал фармацевтичної організації: соціальний аспект - Ткаченко, Наталя Олександрівна; Громовик, Б. П. (Львів: Растр-7, 2014)
Фармацевтична галузь є складним комплексом, який, зважаючи на свою медико-соціальну орієнтованість, глибоко зачіпає всі сторони життя людини і суспільства. Враховуючи зазначене можна стверджувати, що фармація є безпосереднім середовищем соціальної відповідальності усіх її суб’єктів. Сучасні вектори існування і розвитку фармацевтичної галузі (соціальна парадигма, нові ролі фармацевтичних фахівців, загострення етичних питань, висока комерціалізація тощо) потребують їх відображення у базових засадах управління фармацевтичними організаціями (ФО). Сьогодні такі трансформації характеризуються зміною економічних устроїв, де на передній план виходить людина, як носій знань та умінь.