Питання інформованості щодо потреб та послуг задля збереження репродуктивного здоров’я чоловіків у Запорізькій області - Нікіфоров, Олег Анатолійович; Бачурін, Георгій Вікторович; Єременко, К. М.; Никифоров, О. А.; Бачурин, Г. В.; Еременко, Е. Н.; Nikiforov, O. A.; Bachurin, G. V.; Yeremenko, K. M. (Київ : Ін-т урології АМН України, 2018)
В українських чоловіків не менше, а в деяких ситуаціях навіть більше ніж у жінок фіксують проблеми з репродуктивним здоров’ям. За даними ВООЗ, «чоловічий фактор» у безплідному шлюбі становить до 54%. Проведено соціологічне дослідження у Запорізькому регіоні серед 382 чоловіків та 243 жінок репродуктивного віку, мета якого полягала у вивченні обізнаності громадян щодо складових репродуктивного здоров’я чоловіків, умов його збереження та інформаційних потреб з цих питань. У суспільстві існує значний незадоволений інформаційний попит щодо різних складових збереження чоловічого здоров’я у багатьох населених пунктах. Є суттєві обмеження щодо послуг з діагностики та лікування репродуктивної функції чоловіків. Основною спрямованістю нових інформаційних матеріалів має стати привернення уваги до проблеми збереження чоловічого репродуктивного здоров’я на індивідуальному рівні, формуванню більш відповідального ставлення до себе і свого подружжя. У украинских мужчин не реже, а в некоторых ситуациях даже чаше, чем у женщин констатируют проблемы с репродуктивным здоровьем. По данным ВОЗ, «мужской фактор» в бесплодном браке достигает 54%. Проведено социологическое исследования в Запорожской области среди 382 мужчин и 243 женщин репродуктивного возраста, цель которого заключалась в изучении осведомленности граждан о составляющих репродуктивного здоровья мужчин, условий его сохранения и информационных потребностей по этим вопросам. В обществе существует значительный неудовлетворенный информационный спрос по различным составляющим сохранения мужского здоровья во многих населенных пунктах. Есть существенные ограничения по услугам диагностики и лечению репродуктивной функции мужчин. Основной направленностью новых информационных материалов должно стать привлечение внимания к проблеме сохранения мужского репродуктивного здоровья на индивидуальном уровне, формирование более ответственного отношения к себе и своему браку. Ukrainian men have problems with reproductive health more often than women in some situations. According to data from the WHO, “men’s factor” reaches 54% in infertility couple. Social research was conducted in the Zaporizhya region among 382 men and 243 women of reproductive age, the purpose was to study citizens’ awareness of the components of male reproductive health, the conditions of its preservation and the information needs on these issues. There is significant unsatisfied information demand on various components of men’s health preservation in many regions in Ukrainian’s society. There are significant limitations on the services of diagnosis and treatment of men’s reproductive function. The main direction of the new informational materials needs to become attraction of attention to the problem preserving individual male reproductive health, more responsible attitude to the self and marriage.
Вопросы информированности относительно потребностей и услуг по сохранению репродуктивного здоровья мужчин в Запорожской области
Needs of information and service for the male reproductive health in Zaporozhye region
Keywords: репродуктивне здоров’я чоловіків; безплідний шлюб; інформація; репродуктивное здоровье мужчин; бесплодный брак; информация; reproductive health of men; infertile marriage; information