Забезпечення високого рівня освіти, конкурентної спроможності та майбутньої наукової діяльності фахівців вищого навчального закладу на прикладі міста Запоріжжя - Соколовська, Ірина Анатоліївна; Кірсанова, Олена Валентинівна (Одеська національна академія харчових технологій, 2020)
У дослідженні обґрунтовано необхідність врахування характеристики взаємозв’язків компонентів комп’ютерно-орієнтованого навчального середовища вищого навчального закладу з метою забезпечення високого рівня освіти для розвитку особистого потенціалу, конкурентної спроможності і майбутньої наукової діяльності фахівців; розкрито уявлення про освітній простір вищого навчального закладу, який можна уявити у вигляді структури, в якій взаємопов’язані окремі види простору: освітньо-інформаційний, культурно-освітній, теоретичний, практичний, науково-дослідний.