Случай диагностики первичной лимфангиэктазии тонкой кишки - Боярская, Л. Н.; Туманский, В. А.; Дмитрякова, Г. Н.; Иванова, Е. А.; Ищенко, Т. Ф.; Боярська, Людмила Миколаївна; Туманський, Валерій Олексійович; Дмитрякова, Галина Миколаївна; Іванова, Катерина Олексіївна; Іщенко, Т. Ф.; Boiarska, L. M.; Tumanskiy, V. A.; et al. (Київ: ВІТ-А-ПОЛ, 2012)
Первинна лімфангіектазія — це рідкісне захворювання, яке характеризується розширенням лімфатич) них судин у стінці та брижі тонкої кишки, що призводить до втрати білка та лімфоцитів крізь кишкову стінку. Клініка захворювання виявляється набряками та діареєю з розвитком полідефіцитного стану (лім) фопенія, гіпоальбумінемія, гіпогаммаглобулінемія). Наведено випадок діагностики цього захворювання. Primary intestinal lymphangiectasia is a rare disease characterized by dilated lymphatic vessels in the intestinal wall and small bowel mesentery, resulting in the loss of protein and lymphocytes into bowel lumen. The disease clinical picture appears in a forms of edema and diarrhea with polideficiency state (lymphopenia, hypoalbu) minemia and hypogammaglobulinemia). The article presents the case of diagnosis of this rare disease.
Випадок діагностики первинної лімфангіектазії тонкої кишки
The case of primary intestinal lymphangiectasia
Keywords: первичная кишечная лимфангиэктазия; отеки; диарея; гипогаммаглобулинемия