Медична антропологія як обов’язкова умова повноцінного розвитку системи охорони здоров’я в сучасних реаліях - Спиця, Наталя Валеріївна; Гула, І. Д. (Запорізький державний медико-фармецевтичний університет, 2024)
В реаліях сучасної медицини вже декілька століть доволі важливу позицію займає медична антропологія, яка допомагає біомедицині активувати свої потужні можливості за рахунок залучення додаткових знань гуманітарної складової. Питання використання знань медичної антропології в українській системі охорони здоров’я тільки набирає обертів, але на нашу думку варто збільшувати активність щодо введення антропологічних знань в медицину.