Масивна тонко-товстокишкова інвагінація пухлинного генезу - Завгородній, Сергій Миколайович; Данилюк, Михайло Богданович; Рилов, А. І.; Сумик, Я. В.; Zavgorodniy, S. M.; Danylyuk, M. B.; Rylov, A. I.; Sumyk, Ya. V. (My University, 2022)
Інвагінація кишечника – вид кишкової непрохідності, при якій кишковий конгломерат формується шляхом заглиблення проксимального відрізка кишки у просвіт дистального відрізка. За даними досліджень, опублікованих у журналах «Annals of Surgery» (T. Azar і D. L. Berger) та «Postgraduate Medical Journal», найчастіше (75,0%) інвагінація кишечника зустрічається серед дитячого населен- ня, а серед дорослих пацієнтів з кишковою непрохідністю її частота становить 1,0 – 5,0% [1, 2]. Виділяють тонко–тонкокишкову інвагінацію
Massive small intestinal into large bowel tumoral invagination