Хромато-мас-спектроскопія настоянки трави Galeobdolon luteum Huds - Корнієвська, Валентина Григорівна; Скорина, Дмитро Юрійович; Сидоренко, Н. О.; Корнієвський, Юрій Іванович (Харків : НФаУ, 2020)
Зеленчук жовтий Galeobdolon luteum Hudsh, представник родини ясноткових Lamiaceae, має кровоспинну, в’яжучу, спазмолітичну, відхаркувальну, сечогінну, потогінну та протизапальну дію. Заспокоює нервову систему, діє як засіб, що розріджує мокротиння, допомагає при захворюваннях органів дихання, покращує травлення, нормалізує обмін речовин. У народній медицині здобула популярність як рослина, що підвищує імунітет, має сечогінну та протизапальну дію, вживають при гострих та хронічних циститах, гломерулонефритах, уретритах, піелонефритах, аденомі передміхурової залози[1].
Keywords: трави зеленчука жовтого; Galeobdolon luteum Huds