Особливості динаміки макрофагоцитів у тека-шарі фолікулів яєчників потомства щурів після введення прогестерону під час вагітності - Ковальчук, Катерина Сергіївна; Тополенко, Тетяна Анатоліївна (Одеса : ОНМедУ, 2019)
Достатньо уваги на сьогоднішній день приділяється проблемі використання гормональних препаратів у період вагітності. Велика кількість досліджень присвячена вивченню наслідків застосування препаратів прогестерону при багатопліднійній вагітності, при загрозі переривання вагітності, що дозволило суттєво розширити знання про патогенетичні механізми впливу гормону на репродуктивну систему плоду, зокрема — на яєчники. Однак отриманих даних недостатньо для вивчення особливостей постнатального розвитку та функціонування яєчників. Тому для подальших досліджень була створена експериментальна модель пренатального впливу прогестерону на лабораторних тваринах.
Keywords: тези доповідей