Клінічна характеристика та чинники кардіоваскулярного ризику при коморбідному перебігу стенокардії напруги і хронічного обструктивного захворювання легень - Крайдашенко, Олександр Олегович (Запорізький державний медичний університет, 2015)
Приєднання до стенокардії напруги (СН) на тлі ішемічної хвороби серця (ІХС) хронічного обструктивного захворювання легень (ХОЗЛ) може змінювати клінічну картину та наявність чинників кардіоваскулярного ризику (ЧКВР). Мета дослідження - вивчити особливості стенокардії напруги та ЧКВР при її сполученні з ХОЗЛ.