Технологія отримання сухого екстракту квітів ромашки лікарської (chamomilla recutita) - Єренко, Олена Костянтинівна; Хортецька, Тая Володимирівна; Смойловська, Галина Павлівна; Малюгіна, Олена Олександрівна (My University, 2022)
Розвиток лікарського рослинництва відбувався паралельно з розвитком людства й поступово була усвідомлена важливість та соціально-економічне значення даної сфери. Лікарське рослинництво належить до галузі сільського господарства, що передбачає процеси технології вирощування, збору, переробки, зберігання та подальшої реалізації сировинної бази. Пошук нових лікарських засобів рослинного походження та косметичної продукції на основі екстрактів з лікарських рослин є дуже актуальним на сьогоднішній день.
Keywords: ромашка лікарська; сухий екстракт; квіти; екстракція; хамазулен