Аналіз причин смерті від ВІЛ/СНІД-асоційованого туберкульозу у хворих з рецидивами специфічного процесу - Шальмін, Олександр Самуілович; Разнатовська, Олена Миколаївна; Ясінський, Роман Миколайович; Бендус, М. В.; Логійко, В. С.; Осіпова, М. В.; Шальмин, А. С.; Разнатовская, Е. Н.; Ясинский, Р. Н.; Логийко, В. С.; Осипова, М. В.; Shalmin, O. S.; et al. (Запорізький державний медичний університет, 2013)
Проаналізовано причини смерті хворих на ВІЛ/СНІД-асоційований туберкульоз з рецидивами туберкульозу, які перебували на диспансерному обліку й лікуванні у протитуберкульозних диспансерах м. Запоріжжя за період 2010–2012 рр. Проанализированы причины смерти больных ВИЧ/СПИД-ассоциированным туберкулезом с рецидивами туберкулеза, которые находились на диспансерном учете и лечении в противотуберкулезных диспансерах г . Запорожья за период 2010–2012 гг . Causes of death for people with HIV/AIDS-associated tuberculosis with recurrent tuberculosis, treated at the TB dispensaries of Zaporozhye during the period 2010–2012 were analyzed in this article.
Анализ причин смерти от ВИЧ/СПИД-ассоциированного туберкулеза у больных с рецидивами специфического процесса
Analysis of the causes of death from HIV/AIDS-associated tuberculosis in patients with recurrence of speciﬁc process
Keywords: рецидиви туберкульозу; ВІЛ/СНІД-асоційований туберкульоз; рецидивы туберкулеза; ВИЧ/СПИД-ассоциированный туберкулез; recurrent tuberculosis; HIV/AIDS-associated tuberculosis