Опыт лечения некротизирующего энтероколита у новорожденных - Соловьев, А. Е.; Аникин, И. А.; Лятуринская, О. В.; Пахольчук, А. П.; Кокоркин, А. Д.; Соловйов, Анатолій Єгорович; Анікін, Іван Олександрович; Лятуринська, Ольга Василівна; Пахольчук, Олексій Петрович; Кокоркін, Олексій Дмитрович; Soloviov, A. E.; Anikin, I. A.; et al. (My University, 2016)
Некротический энтероколит (НЭК) является распространенным заболеванием новорожденных, которое требует неотложной помощи. Успех лечения детей с НЭК зависит от многих факторов, особенно от своевременной диагностики перехода заболевания из терапевтической стадии в хирургическую. Под наблюдением находилось 42 ребенка с диагнозом НЭК. Сепсис, воспаление кишки, токсические продукты в ее просвете являются главным источником тяжелого состояния детей. При поступлении в клинику новорожденным с НЭК необходимо провести антибактериальную и дезинтоксикационную терапию. Если в течение суток не наступило улучшение, ставить вопрос об оперативном лечении. Некротичний ентероколіт (НЕК) є поширеним захворюванням новонароджених, що вимагає невідкладної допомоги. Успіх лікування дітей із НЕК залежить від багатьох факторів, особливо від своєчасної діагностики переходу захворювання з терапевтичної стадії в хірургічну. Під наглядом перебувало 42 дитини з діагнозом НЕК. Сепсис, запалення кишки, токсичні продукти в її просвіті є головним джерелом тяжкого стану дитини. При надходженні в клініку новонародженим з НЕК необхідно провести антибактеріальну і дезінтоксикаційну терапію. Якщо протягом доби не настало поліпшення, ставити питання про оперативне лікування. Necrotizing enterocolitis (NEC) is a common disease of the newborns, which requires emergency care. The success of the treatment of children with NEC depends on many factors, notably the timely diagnosis of disease transition from therapeutic stage in the surgical one. We observed 42 children with a diagnosis of NEC. Sepsis, inflammation of the intestines, toxic products in its lumen are the main causes of the critical condition of children. On admission to the hospital, newborns with NEC require antibacterial and detoxication therapy. If during the day there was no improvement, the question of surgical treatment should be raised.
Досвід лікування некротизуючого ентероколіту в новонароджених
Experience in the treatment of necrotizing enterocolitis in newborns
Keywords: некротический энтероколит; оперативное лечение; новорожденный; некротичний ентероколіт; оперативне лікування; новонароджений; necrotizing enterocolitis; surgical treatment; newborn