Симуляційне навчання при вивченні анатомії людини - Абросімов, Юрій Юрійович; Світлицький, Андрій Олександрович; Чернявський, Артур Валерійович; Вовченко, Михайло Борисович; Щербаков, Максим Степанович (My University, 2021)
Анатомія людини є однією з базових медіко-біологічних дисциплін, що закладає фундамент у формування майбутнього лікаря, готуючи студентів до клінічних кафедр. Основними методами, що традиційно використовуються при класичному вивченні анатомії є макроскопічні (соматоскопія, антропометрія, препарування, виготовлення корозійних препаратів, ін’єкції судин кольоровими наповнювачами, виготовлення плаcтинованих препаратів), макро-мікроскопічні, електронно-мікроскопічний, методи з використанням променевого дослідження: Рентгенографія та рентгеноскопія, телерентгенографія, комп’ютерна томографія (КТ), магнітно-резонансна томографія (МРТ), ультразвукове дослідження (УЗД) ендоскопія. На практичних заняттях переважно використовуються макроскопічні методи з використанням трупного матеріалу, що є зафіксованим за допомогою розчину формаліну.