Спрямований пошук протисудомних агентів серед заміщених спіро[індолін-[1,2,4]триазино[c]хіназолінів] - Коломоєць, Олександра Сергіївна (Запорізький державний медичний університет, 2019)
Судоми являють собою довільні скорочення м’язів, які зазвичай супроводжуються вираженим болем та мають різну етіологію. Так, зокрема, факторами, що спричиняють судомні приступи можуть бути порушення кровообігу головного мозку, травми голови, пухлини, інфекційні захворювання, дія токсичних агентів тощо. Враховуючи зазначене, протисудомні лікарські препарати є затребуваним інструментом фармакокорекції та застосовуються у складі комплексної терапії ряду захворювань, що супроводжуються ураженням нервової системи. В той самий час існуючий арсенал лікарських засобів зазначеної групи є досить обмеженим, а наявні препарати часто характеризуються незадовільним профілем безпеки. Таким чином розробка інноваційних протисудомних лікарських препаратів є актуальним завданням медичної хімії та фармакології.
Keywords: тези доповідей