Лабораторна діагностика паразитарних інвазій - Приходько, Олександр Борисович; Булик, Р. Є.; Павлiченко, Вiктор Iванович; Ємець, Тетяна Іванівна (Запорізький державний медичний університет, 2015)
Навчально-методичний посібник призначений для використання при проведенні практичних занять студентами медичного факультету спеціальності «Лабораторна діагностика», які вивчають лабораторну діагностику паразитарних інвазій за кредитно-модульною системою відповідно до вимог Болонського процесу, що дозволить оптимізувати якість підготовки до занять та здачі тем для присвоєння залікових кредитів. Актуальність видання посібника зумовлена відсутністю підручника, який би відтворював останні досягнення у вивченні окремих питань з лабораторної діагностики паразитарних інвазій, а також відповідав би вимогам сучасної навчально-методичної літератури. У посібнику автори намагалися сконцентрувати весь комплекс теоретичних знань з вивчення морфологічних особливостей дорослих паразитів, їхніх личинок та яєць, що необхідні студентам-лаборантам для визначення їх у біологічному матеріалі та оволодіння сучасними методами лабораторної діагностики паразитарних інвазій. Для оцінювання рівня підготовки студентів можуть бути використані тестові завдання, індивідуальна співбесіда, вирішення ситуаційних задач. Оцінка успішності студента за дисципліною є рейтинговою та виставляється за багатобальною шкалою.