Обґрунтування вибору активних компонентів при розробці косметичного протизапального крему - Смойловська, Галина Павлівна; Малюгіна, Олена Олександрівна (My University, 2022)
У останні роки збільшилась захворюваність на вугреву висипку (акне), асоційована зі стресами, навантаженням на імунну систему, порушеннями обміну речовин тощо. При акне вражається шар шкіри та сальні залози, пори яких можуть забиватися, що стимулює розмноження хвороботворних бактерії та запалення [1, 2]. Для досягнення найкращого ефекту при лікуванні акне, рекомендовано застосовувати комплексну терапію, що включає фітопрапарати. Засоби рослинного походження дають змогу зменшити тяжкість проявів та покращити стан шкіри. Актуальним є наукова розробка складу косметичних кремів, які знижують запалення шкірних покровів та закупорку сальних залоз.
Keywords: протизапальна дія; акне; рослинні компоненти; ефірна олія