Стратегія конструювання нових сполук афінних до гістамінових рецепторів, що містять триазольний фрагмент - Мартиненко, Юлія Вікторівна (ТДМУ: Укрмедкнига, 2018)
Гістамінові рецептори відносяться до одних з найбільш перспективних мішеней для потенційних біологічно активних сполук, які в подальшому можуть стати інноваційними лікарськими препаратами. Так, сполуки, що афінні до гістамінових рецепторів, можуть виявляти протиалергійну дію, зменшують кислотність шлункового секрету, мають нейротропну активність.
Keywords: тези