Використання пробіотичних препаратів у дітей з опіковою травмою - Скрипникова, Яніна Семенівна; Пацера, Марина Вікторівна; Селіна, Ю. В. (My University, 2020)
Однією з найбільш актуальних і соціально значущих проблем дитячого травматизму залишаються опіки. Серед усіх госпіталізованих дітей з травмами саме опіки займають друге місце у структурі травмованих. За даними світової статистики від опіків різного ступеню тяжкості потерпають протягом життя від 18 до 42% людей. Прогноз для життя та одужання залежить від площі та глибини ураження шкірних покривів. Розвиток опікової хвороби прийнято вважати небезпечним станом для хворого, коли опікова поверхня створює умови для соматичних змін, викликає напруження адаптаційних механізмів, які можуть привести до летальних наслідків.