Изучение структурно-механических свойств суппозиториев с амлодипином - Фади, Ал Зедан; Гладышев, В. В.; Бурлака, Б. С.; Нагорный, В. В.; Фаді, Ал Зедан; Гладишев, Віталій Валентинович; Бурлака, Богдан Сергійович; Нагорний, Володимир Володимирович; Fadi, Al Zedan; Gladyshev, V. V.; Burlaka, B. S.; Nagorny, V. V. (ЗДМУ, 2013)
Изучены реологические свойства суппозиториев с амлодипином на липофильной основе и установлен характер влияния температуры на их структурно-механические свойства. Определено, что температура проведения технологических операций гомогенизации и разлива суппозиториев 50–55ºС является оптимальной, обеспечивая необходимую текучесть суппозиторной массы при равномерном распределении в ней действующих и вспомогательных веществ. Вивчено реологічні властивості супозиторіїв з амлодипіном на ліпофільній основі й встановлено характер впливу температури на їх структурно-механічні властивості. Виявлено, що температура проведення технологічних операцій гомогенізації й розливу супозиторіїв 50–55ºС є оптимальною, що забезпечує необхідну плинність супозиторної маси при рівномірному розподілі в ній діючих і допоміжних речовин. Rheological properties of suppositories with amlodipine on lypophil base are studied and character of temperature effect on their structuralmechanical properties is determined. It is revealed that the optimum temperature of carrying out of technological operations of homogenization and overfl ow of suppositories is 50-55ºС, that provides necessary fl uidity of suppository mass at homogeneous distribution of active substances and adjuvants in it.
Вивчення структурно-механічних властивостей супозиторіїв з амлодипіном
Studying of structural-mechanical characteristics of suppositories with amlodipine
Keywords: амлодипин; суппозитории; температура процесса; тиксотропность; "механическая стабильность"; амлодипін; супозиторії; температура процесу; тиксотропність; "механічна стабільність"; Amlodipine; Suppositories; process temperature; thixotropy; "mechanical stability"