Визначення вмісту полісахаридів у рослинній сировині деревію майже звичайного - Смойловська, Галина Павлівна; Єренко, Олена Костянтинівна; Малюгіна, Олена Олександрівна; Хортецька, Тая Володимирівна (X. : НФаУ, 2021)
Полісахариди – це загальновідома група високомолекулярних природних вуглеводів, утворених моносахаридами, з’єднаними через О-глікозидні зв’язки. Полісахариди містяться в усіх органах рослин: кореневищах, коренях, траві та листках, суцвіттях, насінні. Найбільш відомими джерелами полісахаридів є види родин: льонові, мальвові, подорожникові, бобові, селерові, злакові, розові, айстрові тощо. У рослинах ці сполуки беруть участь у біохімічних процесах з утворенням речовин вторинного біосинтезу.