Влияние нолипрела на частоту сердечных сокращений и вариабельность ритма сердца у больных мягкой и умеренной артериальной гипертензией - Сыволап, В. В.; Григорьева, З. Е.; Олейник, А. И.; Герасько, М. П.; Авраменко, Н. Ф.; Лихасенко, И. В.; Кравченко, Т. В.; Поливода, С. В.; Попова, Н. В.; Франскявичене, Л. В.; Сиволап, Віталій Вікторович; Григор'єва, Земфіра Юхимівна; et al. (Запорізький державний медичний університет, 2009)
У статті вивчається вплив ноліпрела на стан вегетативної нервової системи, частоту серцевих скорочень, систолічний і діастолічний артеріальний тиск у хворих на м’яку та помірну артеріальну гіпертензію. Терапія ноліпрелом протягом 4-х тижнів супроводжується істотним зниженням систолічного AT на 9,65%, достовірно не впливає на частоту серцевих скорочень, і призводить до підвищення активності парасимпатичного відділу ВНС. The study of the influence of noliprel on the state of autonomic nervous system, heart rate, systolic and diastolic blood pressure in mild and moderate arterial hypertention. Therapy of Noliprel during 4 weeks results the reduce of systolic BP on 9,65%, does not influence heart rate significantly, and leads to increase of activity of parasympathetic nervous system.
Keywords: м’яка та помірна артеріальна гіпертензія; варіабельність серцевого ритму; частота серцевих скорочень; ноліпрел; arterial hypertension; heart rate variability; heart rate; noliprel