Логістична мережа у системі медичного постачання Збройних Сил України - Білоус, М. В.; Рижов, Олексій Анатолійович; Шматенко, О. П. (Х. : НФаУ, 2018)
За даними військових вчених, з 1945 по 2015 рр. у світі відбулося понад 50 локальних воєн і 400 збройних конфліктів внаслідок яких загинуло більше 30 млн. чоловік. Деякі збройні протистояння тривають і до теперішнього часу, в тому числі і на території України. На різних етапах часу, завдяки відповідному медичному забезпеченню вдалося врятувати значну кількість життів, як серед військових, так і серед мирного населення. Світовий та власний досвід медичного забезпечення військовослужбовців під час бойових дій підтверджує, що організація оперативного доступу постраждалих до лікарських засобів і виробів медичного призначення в рази скорочує санітарні втрати і сприяє запобіганню небезпечних ускладнень життю і здоров’ю поранених.