Сучасні стратегії лікування психоемоційного стресу у хворих на ішемічну хворобу серця після реваскуляризації міокарда - Голдовський, Борис Михайлович; Філімонова, І. В.; Поталов, С. О.; Серіков, Костянтин Вікторович; Лелюк, Д. В.; Філімонов, Р. В.; Holdovskyy, B. M.; Filimonova, I. V.; Potalov, S. O.; Serikov, K. V.; Lelyuk, D. V.; Filimonov, R. V. (My University, 2019)
Мета дослідження. Покращення діагностики та оптимізація лікування хворих на ішемічну хворобу серця з супутніми тривожно-депресивними розладами після реваскуляризації міокарду. Матеріал та методи дослідження. Результати дослідження ґрунтуються на даних обстеження та динамічного спостереження за 95 хворими на ішемічну хворобу серця, постінфарктний кардіосклероз після реваскуляризації міокарду. Хворі проходили обстеження під час первинного огляду та через 12 тижнів. Purpose of the study. Improvement of diagnosis and optimization of patients treatment with ischemic heart disease with concomitant anxiety-depressive disorders after myocardial revascularization. Material and methods. The results of the study are based on survey data and dynamic observation of 95 patients with coronary heart disease, postinfarction cardiosclerosis after myocardial revascularization. The patients underwent examination during the initial examination and after 12 weeks.
Modern strategies for the treatment of psychoemotional stress in patients with heart coronary disease after myocardial revascularization
Keywords: тривожно-депресивні розлади; ішемічна хвороба серця; реваскуляризація міокарду; антидепресанти; anxiety-depressive disorders; ischemic heart disease; revascularization of myocardium; antidepressants