Формування кількості судинного русла яєчка щурів від народження та до 30 доби життя - Зінич, Олена Леонідівна; Тополенко, Тетяна Анатоліївна; Дюкарь, О. П. (Запорізький державний медичний університет, 2015)
Мета дослідження: встановити особливості формування кількісних показників судинного русла яєчка щурів від народження до 30 доби життя. Матеріали та методи: предметом дослідження стали кількісні показники артерій, вен та судин мікроциркуляторного русла (МЦР) яєчка щурів контрольної та інтактної групи на 1, 5, 14 та 30 добу життя. Підрахунки проводили кількісним методом та виражали у %. Отримані результати. На 1 добу життя у інтактних тварин та у тварин контрольної групи спостерігається незначна кількість артерій та вен -1,68±0,12 інтакт, 1,72±0,11 контроль, та помірна кількість судин МЦР -10,03±0,17 інтакт, 11,11±0,26 контроль.