Анатомо-фізіологічні основи уражень нервової системи. Синдромологія уражень нервої системи. Топічна діагностика. Ч. 1 - Козьолкін, Олександр Анатолійович; Ревенько, Алла Василівна; Мєдвєдкова, Світлана Олександрівна (Запорізький державний медичний університет, 2020)
Представлений методичний посібник допоможе лікарям-інтернам неврологів заповнити певний дефіцит знань в області анатомо-фізіологічних особливостей нервової системи і топічної діагностики. Методичний посібник містить два розділи, які містять основні відомості про анатомо-фізіологічні особливості нервової системи, включені нові дані про нейроанатомії, широко представлена топічна діагностика ураження нервової системи. Топічні неврологічні синдроми систематизовані згідно з топічною будовою нервової системи. Послідовність викладу матеріалу в методичному посібнику дозволяє сформувати у лікаря-інтерна логічне клінічне мислення. Методичний посібник може бути корисним не тільки для лікаря-невролога, а й для лікарів інших спеціальностей.