Синтез, вивчення фізико-хімічних та біологічних властивостей 2-(5-(1н-тетразол-1-іл)-4-r-1,2,4-тріазол-3-тіо) алканових (аренових) кислот та їх солей - Гуліна, Юлія Сергіївна (Запорізький національний університет, 2016)
Одним із пріоритетних напрямків сучасної фармації та медицини є синтез нових вітчизняних біологічно-активних сполук, які будуть замінювати дорогі закордонні аналоги на фармацевтичному ринку. Як відомо із літературних джерел темпи зростання числа публікацій в галузі медичної хімії сполук, які містять в собі гетероцикли 1,2,4-тріазолу [Каплаушенко А.Г., 2012] та 1,2,3,4-тетразолу [Rajasekara A., 2004] вище ніж для інших представників ряду азолів. Цей факт вказує на інтерес до цих сполук, як до потенційних об'єктів сучасного фармацевтичного ринку, а саме до сполук, які містять обидва гетероцикла. Метою нашої роботи є цілеспрямоване створення нових сполук в ряду 5-(1Н-тетразол- 1-іл)-4-R-3-тіо(аміно)-1,2,4-тріазолу, підтвердження їх будови, дослідження біологічної активності, встановлення закономірностей між хімічною будовою і біологічною дією та проведення хіміко-аналітичних і фармако-технологічних досліджень по створенню проекту методів контролю якості на потенційну субстанцію.
Keywords: тези доповідей