Синтез та вивчення фізико-хімічних властивостей похідних 5-фенетил-4-r-4н-1,2,4-тріазол-3-тіолів - Довбня, Д. В. (Запорізький державний медичний університет, 2019)
Пошук біологічно активних речовин на основі 1,2,4-тріазолу є метою досліджень науковців усього світу, у тому числі і Запорізького державного медично університету. Ядро 1,2,4-тріазолу, що використовують як матрицю для моделювання хімічних структур, привертає увагу дослідників у зв’язку з наявністю ароматичності, що обумовлює стійкість даної системи до дії окисників, відновників, агресивного середовища, що в тому числі, може бути викликане високим, чи навпаки низьким значенням рН. Наявність на фармацевтичному та ветеринарному ринку оригінальних лікарських засобів, що є структурними похідними 1,2,4-тріазолу, а також чисельні патенти та наукові статті, що підтверджують високі показники фармакологічної активності обговорюваного класу гетероциклічних похідних є беззаперечним аргументом того, що подальші дослідження в даному напрямку є актуальними, а також мають потенціальну практичну значимість.
Keywords: тези доповідей