Роль пробіотиків у лікуванні дітей раннього віку з діарейним синдромом - Усачова, Олена Віталіївна; Пахольчук, Тетяна Миколаївна; Сіліна, Єлизавета Андріївна; Матвєєва, Т. Б.; Печугіна, В. В. (My University, 2020)
Діарея інфекційної природи нині є одним із найпоширеніших захворювань у світі, що за частотою поступається лише гострим запальним респіраторним захворюванням. Провідне місце серед етіологічних чинників інфекційної діареї (ІД) у дітей в усьому світі займають віруси, на які припадає близько 70-80% усіх випадків ІД, на бактерії – 7-10% . За останні роки кількість випадків змішаних вірусно-бактеріальних діарей [1, 2] збільшилася до 15-17%.