Визначення гідроксикоричних кислот портулаку городнього методом високоефективної рідинної хроматографії - Кініченко, Анна Олександрівна (Запорізький державний медичний університет, 2017)
Природні феноли відіграють важливу роль у процесах дихання, фотосинтезу, росту, репродукції рослин. Відомо, що фітозасоби на основі даної групи біологічно активних речовин використовуються як протизапальні, сечогінні, протимікробні, антиоксидантні, кровоспинні, проносні та в’яжучі засоби [1]. Гідроксикоричні кислоти відносяться до сполук фенольного характеру. Тому дослідження гідроксикоричних кислот портулаку городнього (Portulaca oleracea L.), які можуть зумовлювати його фармакологічну активність [2], є актуальним.
Keywords: тези