Клинико-психопатологические характеристики инициальной симптоматики в структуре простой формы шизофрении - Мосейко, А. В.; Мосейко, Олексій Валентинович; Moseiko, O. V. (Харків : Харків. мед. акад. післядиплом. освіти, 2017)
Проанализированы и систематизированы клинико-психопатологические характеристики инициального комплекса психопатологической симптоматики при простой форме шизофрении. Выделены типы инициальной симптоматики: аутистический и апато-абулический, представленные негативными симптомами, парабулический и психопатоподобный, выраженные волевыми и поведенческими нарушениями, атрибутивный, псевдоневротический, псевдообсессивный, патоаффективный, при которых доминируют продуктивные симптомы. Проаналізовано та систематизовано клініко-психопатологічні характеристики ініціального комплексу психопатологічної симптоматики при простій формі шизофренії. Виділено типи ініціальної симптоматики: аутистичний та апато-абулічний, представлені негативними симптомами, парабулічний і психопатоподібний, виражені вольовими й поведінковими порушеннями, атрибутивний, псевдоневротичний, псевдообсесивний, патоафективний, при яких домінують продуктивні симптоми. This study analyzes and systematizes clinical psychopathological characteristics of an initial set of psychopathological signs schizophrenia simplex. The types of initial symptoms were distinguished: autistic and apathic-abulic presented by negative signs, parabulic and psychopathic, characterized by volitional and behavior disorders, attribute, pseudoneurotic, pseudoobsessive and pathoaffective in which productive signs dominate.
Клініко-психопатологічні характеристики ініціальної симптоматики у структурі простої форми шизофренії
Clinical psychopathological characteristics of initial signs in the structure of schizophrenia simplex
Keywords: простая шизофрения; клиническая картина; инициальная симптоматика; негативные симптомы; продуктивные симптомы; проста шизофренія; клінічна картина; ініціальна симптоматика; негативні симптоми; продуктивні симптоми; schizophrenia simplex; clinical presentation; initial signs; negative signs; productive signs