Основи здорового способу життя. Тема 13. Загартовування повітрям і сонцем : метод. рек. для самостійної роботи студентів - Ляхова, Інна Миколаївна; Шаповалова, Ірина Володимирівна (Запорізький державний медичний університет, 2019)
Методичні рекомендації призначені для студентів, які навчаються за спеціальністю 227 «Фізична терапія, ерготерапія» ЗВО МОЗ України для допомоги у вивчені окремих аспектів здорового способу життя, які віднесено до самостійної роботи згідно типової та робочої програм, в рамках підготовки до практичних занять та кращого засвоєння навчального матеріалу з дисципліни «Основи здорового способу життя». Мета самостійної роботи за темою – ознайомитися з основами загартовування та теоретичними і методичними особливостями загартовування повітрям і сонцем. Актуальність теми. Загартовування – є важливою складовою здорового способу життя. Це своєрідна система тренування механізмів пристосування до добових, сезонних, періодичних або раптових змін температури, освітлення, магнітного поля, інших природних факторів, вироблених протягом еволюції. Завдяки загартовуванню людині вдається активізувати адаптаційні процеси в організмі, підвищити імунітет, що, в свою чергу, дозволяє запобігти захворюванням. Це має велике значення й особливо актуально в період епідемій і впливу на людину різних негативних факторів оточуючого середовища.
Keywords: самостійна робота студентів