Синтез та фізико-хімічні властивості естерів ксантиніл-7-оцтової кислоти - Александрова, Катерина Вячеславівна; Юрченко, Дар'я Миколаївна; Романенко, Микола Іванович; Мартинюк, О. О. (Запорізький державний медичний університет, 2010)
Проведено синтез ряду похідних ксантиніл-7-оцтової кислоти, вивчено їх фізико- хімічні властивості. Структура доведена за допомогою ПМР-спектроскопії. Выполнен синтез ряда производных ксантинил-7-уксусной кислоты, изучены их физико-химические свойства. Структура подтверждена методом ПМР- спектроскопии. There was synthesized a line of xanthinyl-7-acetic acid derivatives, their physical and chemical properties have been studied. The structure of achieved compounds has been confi rmed by NMR- spectroscopy method.
Keywords: синтез; ксантиніл- 7-оцтова кислота; естери; аміди; ПМР-спектроскопія; ксантинил-7-уксусная килота; эфиры; амиды; ПМР-спектроскопия; synthesis; xanthinyl- 7-acetic acid; esters; amides; NMR-spectroscopy