Проблемы серорезистентности у больных сифилисом и новые подходы в её терапии - Дюдюн, А. Д.; Федотов, В. П.; Горбунцов, В. В.; Пипкин, Я. С.; Захаров, В. К.; Dyudyun, A. D.; Fedotov, V. P; Gorbuntsov, V. V.; Pipkin, Yа. S.; Zakharov, V. K.; Федотов, Валерій Павлович (My University, 2011)
Наведемо стислий огляд з питань серорезистентності після лікування хворих на сифіліс. Проліковано 9 хворих на істинну серорезистентність та супутні вірусні інфекції (гепатит, герпес, папілома вірусна інфекція) - 6 чоловіків та 3 жінки віком 36-53 років. Реакції на сифіліс та вірусні процеси - позитивні. Раніше без успіху декілька разів були проліковані з приводу серорезистентності. Застосовували запропоновану нами методику Аксеф - 22,5 г на курс, повторні курси через 3 місяці Також призначали Панавір - 5 ін'єкцій до вени через кожні 48 годин, а через 2 тижні - 10 супозиторіїв з Панааіром щодня Курси слід повторювати через 2-3 місяці Результати лікування - негативація серологічних реакцій на сифіліс. Термін спостереження - 1-3 роки. A brief review on the questions of serological resistance after tiealment of patients with Syphilis is presented. 9 patients with true serological resistance and concomitant viral infections (hepatitis, herpes. HPV) - 6 men and 3 women aged 36-53 have been medically treated. The reactions on Syphifis and viral infections have been positive. Formerly the patients repeatedly and unsuccessfully have been treated concerning the serological resistance. The original treatment mode has been used Aksef -22,5 g on a course, the repeated courses - in 3 months. Also Panavir - 5 intravenous injections in every 48 hours -has been applied; then in 2 weeks - 10 suppositories with Panavir daily. The cure should be repealed in 2-3 months. The treatment effect is negative serological reactions on Syphilis. The observation period is 1-3 years.
Проблеми серорезистентності у хворих на сифіліс та нові підходи в її терапії
The problems of syphilis serologi-cal resistance and new approaches to its therapy