Терапевтична тактика при хронічному головному болі у дітей - Леженко, Геннадій Олександрович; Пашкова, Олена Єгорівна; Lezhenko, G. O.; Pashkova, O. E.; Леженко, Г. А.; Пашкова, Е. Е. (Донецк: Заславский, 2016)
Досліджено терапевтичну ефективність комплексного гомеопатичного препарату Цефавора, до складу якого увійшли спиртові екстракти гінгко білоба (Ginkgo biloba), глоду (Crataegus) і білої омели (Viscum album), у лікуванні хронічного головного болю напруження в дітей. Доведено, що поряд з усуненням проявів головного болю застосування гомеопатичного препарату сприяло нормалізації адаптаційних механізмів вегетативної регуляції в дітей, що свідчило про його високу терапевтичну ефективність. The therapeutic efficacy of a combined homeopathic preparation Cefavora, which consists of alcoholic extracts of Ginkgo biloba, hawthorn (Crataegus) and white mistletoe (Viscum album), has been studied in the treatment of chronic tension-type headache in children. It has been shown that alongside with elimination of headache manifestations, the use of homeopathic medicine has contributed to the normalization of adaptive mechanisms of autonomic regulation in children indicating its high therapeutic efficacy. Исследована терапевтическая эффективность комплексного гомеопатического препарата Цефавора, в состав которого входят спиртовые экстракты гинкго билоба (Ginkgo biloba), боярышника (Crataegus) и белой омелы (Viscum album), в лечении хронической головной боли напряжения у детей. Показано, что наряду с купированием головной боли применение гомеопатического препарата способствовало нормализации адаптационных механизмов вегетативной регуляции у детей, что свидетельствовало о его высокой терапевтической эффективности.
Therapeutic strategy for chronic headache in children
Терапевтическая тактика при хронической головной боли у детей
Keywords: хронічний головний біль напруження; Цефавора; діти; chronic tension headache; Cefavora; children; хроническая головная боль напряжения; Цефавора; дети