Синтез 3-(4-метилфеніл)ксантиніл-8-метилтіоацетатної кислоти та її похідних - Легкоступ, В. А.; Сорокопуд, Л. Ю. (Запорізький державний медичний університет, 2015)
Сучасна практична фармація постійно потребує нових малотоксичних лікарських засобів. Пошук таких біологічно активних речовин здійснюється серед великого різномаїття класів органічних сполук як природного так і синтетичного генезу. Раніше нами був запропонований метод одержання 3-(4-метилфеніл)ксантиніл-8-метилтіоацетатної кислоти як базової структури для подальшої хімічної модифікації в тому числі за рахунок введення відомих фармакофорів.
Keywords: тези