Дитина в часи голодомору до сьогодення. Етичний вимір суспільства - Котлова, Юлія Валентинівна; Мазур, Вікторія Іванівна (Запорізький державний медико-фармацевтичний університет, 2024)
Діти в суспільстві – найуразливіша його частина, залежна від дорослих в усіх проявах життєдіяльності. Морально-етичною нормою сучасного соціуму є дитино-центризм. На протилегу тоталітарний режим, його цинічна пропаганда найжорстокішими засобами працює на знищення, геноцид українського суспільства, використовуючи чи спланований штучний голод на найплодючих землях, відбираючи хліб, чи розпочинаючи воєнне повномасштабне вторгнення, знищуючи цивільне населення. Страждання, знищення дітей в таких умовах неминучі.
Keywords: діти; голодомор; повномасштабне вторгнення російського агресора; права дитини