Особливості електроенцефалографії в регуляції вегетативної нервової системи у жінок із безпліддям - Лецин, Денис Валерійович; Лецин, Д. В.; Letsin, D. V. (My University, 2021)
Проаналізовано літературу, присвячену особливостям вивчення, оцінці та корекції показників електроенцефалографії в регуляції вегетативної системи у жінок репродуктивного віку. За допомогою даних електроенцефалограми можна визначити біоелектричну активність головного мозку, порушення вегетативної регуляції й виділити групи ризику серед пацієнток із різними патологіями. Це дослідження сприяє підвищенню ефективності програм допоміжних репродуктивних технологій у жінок із безпліддям. Проанализирована литература, посвященная особенностям изучения, оценке и коррекции показателей электроэнцефалографии в регуляции вегетативной системы у женщин репродуктивного возраста. С помощью данных энцефалограммы можно определить биоэлектрическую активность головного мозга, нарушения вегетативной регуляции и выделить группы риска среди пациенток с различными патологиями. Данное исследование способствует повышению эффективности программ вспомогательных репродуктивных технологий у женщин с бесплодием. The published reports devoted to the peculiarities of the study, evaluation and correction of electroencephalography in regulation of the autonomic system in the women of reproductive age have been analyzed. Owing to the electroencephalogram data it is possible to determine the bioelectrical activity of the brain, disorders of autonomic regulation and to identify the risk groups among patients with various pathologies. This study contributes to increasing the effectiveness of assisted reproductive technology programs in women with infertility.
Особенности электроэнцефалографии в регуляции вегетативной нервной системы у женщин с бесплодием
Electroencephalography features in regulation of autonomic nervous system in women with infertility
Keywords: жінки з безпліддям; електроенцефалографія; вегетативна нервова система; репродуктивне здоров’я; женщины с бесплодием; электроэнцефалография; вегетативная нервная система; репродуктивное здоровье; women with infertility; electroencephalography; autonomic nervous system; reproductive health