Перспективи створення нових вітчизняних препаратів антиангінальної дії - Цекало, Я. Г.; Парнюк, Наталя Вікторівна (Чернівці: Буковинський державний медичний університет, 2018)
Антиангінальними препаратами називають лікарські засоби, які знижують потребу міокарда в кисні, підвищують постачання киснем кардіоміоцитів і стійкість міокарда до гіпоксії, оптимізують енергетичний обмін і гемодинаміку. Тому, стало актуальним дослідження літературних джерел з питань створення та застосування сучасних антиангінальних засобів. Метою роботи стало вивчення асортименту сучасних лікарських засобів та перспектив створення нових вітчизняних препаратів антиангінальної дії.
Keywords: тези