Використання уніфікованих клінічних протоколів в навчальному процесі на кафедрі госпітальної педіатрії - Резніченко, Юрій Григорович; Гиря, Олена Максимівна; Ярцева, Марія Олександрівна (Тернопіль : «Укрмедкнига», 2018)
Вступ. Особливості підготовки медичних кадрів на сучасному етапі розвитку потребують постійного вдосконалення знань та умінь молодого спеціаліста щодо вимог доказової медицини. Надання медичної допомоги пацієнтам повинні базуватися саме на її принципах [1], головним напрямком якої є аналіз та застосування сучасної наукової медичної інформації для прийняття вірного рішення для допомоги кожному хворому. Згідно з наказом МОЗ [2, 3] були розроблені клінічні настанови та уніфіковані клінічні протоколи, як основні медико-технологічні документи для уникнення неефективних та помилкових рішень, вибору найефективніших втручань щодо пацієнта.
Keywords: доказова медицина; надання медичної допомоги; клінічні настанови; уніфіковані клінічні протоколи