Автентичні відео на уроках української мови як іноземної (довузівський етап підготовки) - Соловйова, Ольга Володимирівна (Київський національний університет імені Тараса Шевченка, 2019)
Дуже часто іноземці на достатньому рівні опановують лексичні та граматичні знання і вміння, але не здатні точно зрозуміти свого співрозмовника, в результаті чого порушується спілкування між людьми, а згодом контакт між ними. Причиною цього є те, що в процесі вивчення української мови як іноземної вони не досягають достатнього рівня сприйняття мови на слух. Саме моделювання мовленнєвого спілкування може допомогти виконати це завдання. Але процес спілкування складається не лише з мовлення, а й з аудіювання. Іноземцям необхідно чути носіїв мови. Це можливо завдяки використанню на заняттях з іноземної мови автентичних відеоматеріалів.
Keywords: автентичні відео