Прогностичне значення статусу регіонарних лімфовузлів у хворих на рак шлунка - Левик, Олена Миколаївна (Запорізький державний медичний університет, 2015)
Мета дослідження: провести аналіз виживаності хворих на рак шлунка 0 – IV cтадій в залежності від рівня ураження реґіонарних лімфатичних вузлів. Матеріали та методи дослідження: матеріалом дослідження стали 148 хворих на рак шлунка, яким з 2006 по 2013 роки було проведене оперативне лікування у Запорізькому обласному клінічному онкологічному диспансері. Хворі з відсутністю ураження метастазами лімфовузлів (N0) склали 45,9% (68 пацієнтів), з ураженням до 6-ти реґіонарних лімфовузлів (N1) – 48,6% (72 хворих) та наявністю метастазів в 7 – 15 лімфовузлах (N2) у 5,4% випадків (8 пацієнтів).