Фармацевтична аромологія. Модуль 1 - Гладишев, Віталій Валентинович; Пухальська, Ірина Олександрівна; Литвиненко, Тетяна Миколаївна; Малецький, Микола Миколайович; Лисянська, Ганна Петрівна; Романіна, Дар'я Михайлівна; Ал, Зедан Фаді (Запорізький державний медичний університет, 2016)
Аромологія – наука про запахи, їх вплив на фізичний та психологічний стан людини ґрунтується на багатовіковому досвіді застосування запашних засобів і сучасних наукових дослідженнях. Основним об`єктом вивчення аромології є ароматичні засоби, які в залежності від галузі застосування розподіляють на аромотерапевтичні, аромокосметичні та парфумерні засоби. У зв`язку із вирізненням спеціальності провізор-косметолог і розширенням практики індивідуального виготовлення аромокосметичних засобів в умовах аптек у методичних рекомендаціях розглянуті ситуаційні завдання та особливості технологічних процесів при їх виготовленні.
Keywords: фармацевтична аромологія; бальзами; ефірні олії; екстракція ефірних олій; анфлераж