Діагностика та лікування захворювань у людей похилого віку - Сиволап, Віктор Денисович; Богослав, Тетяна Вікторівна (Запорізький державний медичний університет, 2018)
Навчальний посібник підготовлено у відповідності до вимог нової програми навчальної дисципліни «Внутрішня медицина» для вищих медичних закладів освіти ІІІ-IV рівнів акредитації, затвердженої МОЗ України (2016 р). У посібнику наведено навчальні матеріали за темою «Діагностика та лікування захворювань внутрішніх органів у людей похилого віку». Висвітлено фізіологічні зміни при старінні органів травлення, дихання, системи крові та кровотворних органів, особливості діагностики та лікування людей похилого віку фармакокінетику і фармакодинаміку основних лікарських препаратів. Наведені в посібнику методичні та навчальні матеріали дозволять студентам не тільки засвоїти основні геронтологічні аспекти в клініці внутрішніх хвороб, але й набути практичних навичок кураціі хворих похилого віку.
Keywords: Внутрішня медицина; похилий вік; Внутрішня медицина; діагностика і лікування