Вплив експериментального ілеїту на експресію TLR-2 лімфоцитами тонкої кишки - Жеребятьєв, Олександр Сергійович; Камишний, Олександр Михайлович; Жеребятьев, А. С.; Камышный, А. М.; Zherebiatiev, А. S.; Kamyshnyi, A.M. (Запорізький державний медичний університет, 2013)
В експерименті досліджували вплив гострого ілеїту на інтенсивність експресії TLR-2 лімфоцитами тонкої кишки. Для визначення TLR-2+-клітин застосовано метод прямої імунофлуоресценції з використанням моноклональних антитіл до TLR-2 щура. Встановлено, що розвиток ілеїту супроводжувався збільшенням кількості TLR-2+-лімфоцитів і впливав на їхню щільність на цитоплазматичній мембрані. В эксперименте исследовали влияние острого илеита на интенсивность экспрессии TLR-2 лимфоцитами тонкой кишки. Для определения TLR-2+-клеток применен метод прямой иммунофлуоресценции с использованием моноклональных антител к TLR-2 крысы. Установлено, что развитие илеита сопровождалось увеличением количества TLR-2+-лимфоцитов и влияло на их плотность на цитоплазматической мембране. We studied the effect of acute ileitis on expression intensity of TLR-2 in lymphocytes of small intestine. The TLR-2+cells were determined using a direct immunoﬂuorescence technique with using a monoclonal rat anti-TLR-2 antibody. We established that development of ileitis was accompanied with the increase of amount of TLR-2+ lymphocytes and this had inﬂuence on their density on cytoplasmic membrane.
Влияние экспериментального илеита на экспрессию TLR-2 лимфоцитами тонкой кишки
Inﬂuence of experimental ileitis on expression of TLR-2 in lymphocytes of small intestine
Keywords: тонка кишка; ілеїт; TLR-2; тонкая кишка; илеит; small intestine; ileitis