Influence of polyols on the skin of experimental animals - Анищенко, Л. В.; Михайленко, В. Л.; Федорченко, Руслана Анатоліївна; Бадюк, Н. С.; Fedorchenko, R. A. (My University, 2017)
В статті аналізуються результати експериментальних досліджень, спрямовані на виявлення сенсибілізуючих та алергенних властивостей поліолів при пероральному надходженні в організм теплокровних тварин. Завданням етапу досліджень з оцінки шкірно-резорбтивної дії було одержання альтернативної відповіді про можливість речовини проникати через неушкоджену шкіру і викликати інтоксикацію організму при багаторазовій дії. Виявлено, що поліоли не володіють шкірно-резорбтивними властивостями. Шкірно-резорбтивний ефект притаманний в слабкому ступені всім речовинам. Видимих симптомів інтоксикації в клінічній картині при оцінці проникнення речовин через шкіру не виявлялось. In the article the results of experimental studies aimed at identifying of sensitizing and allergenic properties of polyols oral intake of warm-blooded animals. The task of the research stage to assess skin-resorptive action alternative was to obtain answers about the possibility substances penetrate intact skin and cause intoxication of the organism in multiple steps. Found that polyols do not have the skin-resorptive properties. Skin-resorptive effect inherent in all substances lesser degree. Visible symptoms of intoxication in the clinical picture when assessing the penetration of substances through the skin is not detected.
Вплив поліолів на шкірні покриви експериментальних тварин
Keywords: experimental animals; polyols; skin-resorptive effect; експериментальні тварини; поліоли; шкірно-резорбтивна дія